Vrijdag 16 april 2021 mochten we samen met Plaatselijk belang Sibculo maar liefst 5 nieuwe AED’s plaatsen in Sibculo. 3 ter vervanging van oude AED’s en 2 nieuwe. Laura Starrenburg van Plaatselijk belang Sibculo daarover:
“Aangezien het aanschaffen van de Aed’s erg duur is hebben wij de inwoners van het dorp via whatsapp, facebook en flyers benaderd om een financiële bijdrage te vragen.
Het dorp heeft hier echt super gehoor aangegeven. Sommige zelfs met een eigen ervaring. Wij zijn trots op alle inwoners die het mogelijk hebben gemaakt om i.p.v. 3 Aed’s er 5 te kunnen aanschaffen. We willen ook een aantal mensen/verenigingen/bedrijven bedanken:
Allereerst Elma Soeten die ons op de achtergrond geholpen heeft.
Wielertoerclub (WTC Vroomshoop), CNBS Windesheim, Dooze en Dorp, Autogarage Bakker, st. Klooster, Supermarkt Hendriks, Shantykoor,
H.H. Multidienst, Infra dienst, Schildersbedrijf Gerrit Beuving, plaatselijk belang Sibculo en een paar buurtverenigingen.”
HartveiligHardenberg is blij dat steeds meer plaatselijk belangen en buurtverenigingen bereid zijn het eigenaarschap van de AED’s in hun buurt op zich te nemen zodat de beschikbaarheid van een AED voor de toekomst is gewaarborgd. Zo maken we onze gemeente steeds meer hartveilig. Wilt u meer weten? Stuur een mail met uw vragen naar info@hartveilighardenberg.nl