Physio Control  Lifepak CR2 AED

De Physio Control  Lifepak CR2 is een innovatieve AED op vele fronten. Door het simpele 2 stappenplan is deze AED eenvoudig in gebruik. De nieuwe LIFELINKcentral software zorgt er bovendien voor dat het toestel altijd inzetbaar is. Dit programma controleert namelijk continue de status van de AED.

Door iedereen te bedienen

Het toestel start na het openen van de klep. De cijfers 1 – 2 laten in een oogopslag zien welke handelingen er uitgevoerd moeten worden. Hierdoor is het ook voor ongetrainde hulpverleners duidelijk waar te beginnen. De QUIK-STEP elektroden worden zichtbaar nadat de folie (nr. 2) verwijderd is. Op de elektroden wordt met afbeeldingen aangegeven waar deze op het slachtoffer geplakt dienen te worden. Na het vastplakken kan er direct begonnen worden met het geven van hartmassages.

Ondersteuning tijdens reanimatie

Ondertussen wordt de hulpverlener gesteund door gesproken instructies en een metronoom. Een metronoom geeft de juiste snelheid van de borstcompressies aan. Is er veel lawaai in de omgeving? Dan zorgt de Clearvoice-technologie ervoor dat het volume van de instructies automatisch aangepast wordt.

Kind reanimatie

Betreft het slachtoffer een kind? Dan kan er met een druk op de speciale kinderknop geschakeld worden naar de kindermodus. In deze kindermodus geeft de defibrillator een lagere schokafgifte af. De hoeveelheid joules wordt aangepast aan het kleinere lichaam.

Physio Control zet in op innovatie

De CR2 maakt gebruik van de innovatieve “cprINSIGHT analysis technology”. Deze technologie maakt het mogelijk dat wanneer de AED het hartritme analyseert, er gewoon borstcompressies toegediend kunnen blijven worden. Pauzeren is dus niet meer nodig. De bloedcirculatie blijft hierdoor constant gestimuleerd en dat vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer.

Volgens de ERC-richtlijnen kan de overlevingskans tot wel 70% worden verbeterd wanneer reanimatie toegediend wordt met minimale pauzes.

De CR2 heeft de hoogst beschikbare toenemende energie tot 360 Joule voor effectievere schokken indien nodig.

Overal te plaatsen

Dit apparaat kan tegen een stootje. De AED scoort, met een IP-waarde van 55, hoog op stof- en waterdichtheid. Ook kan deze AED tegen zeer lage temperaturen. Meer hierover leest u hier.