Kunt u reanimeren?

Gecertificeerde reanimatie- en AED-hulpverleners kunnen zich zelf te registreren voor het automatische alarmeringssysteem via HartslagNu.
HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten.
Ook een geregistreerde AED kan door een burgerhulpverlener worden opgehaald en ingezet bij een mogelijke circulatiestilstand.
HartslagNu is onderdeel van Ambulancezorg Nederland (AZN). Via de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) wordt de oproep uitgestuurd.

Kunt u reanimeren meld u dan aan. Dat kan hier. U bent dan inzetbaar bij een reanimatie. U wordt gewaarschuwd via een SMS. Als u ook de app download ontvangt u via de app een bericht als in uw omgeving een reanimatie nodig is.

 

 

Kunt u nog niet reanimeren geef u dan op bij een van onze partners.

Stichting Reanimatie en AED NO Overijssel, (afgekort Stichting RANOO) is een samenwerkingsverband van drie werkgroepen reanimatie. Sinds augustus 2006 is in stichtingsverband de werkgroep Schuinesloot, de werkgroep De Krim en de werkgroep Hardenberg samen gegaan. De stichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. De organisatoren per werkgroep regelen en plannen de cursussen. Een cardioloog en een anesthesioloog controleren de inhoud van het reanimatieonderwijs. Verder werken wij met zoveel mogelijk vaste instructeurs. Zij hebben zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen vertrouwd te maken met de technieken van het geven van hartmassage en mond op mond beademing: levensreddende handelingen dus!

Stichting RANOO werkt met, bij de Nederlandse Reanimatie Raad, geregistreerde instructeurs en voldoet daarmee aan de wettelijke eisen voor het verzorgen van reanimatie onderwijs. Stichting RANOO volgt de landelijke richtlijnen met betrekking tot de reanimatietechnieken. Stichting RANOO heeft medio september een convenant gesloten met de Nederlandse Hartstichting. Zij sloten een convenant waarin de samenwerking tussen beide organisaties beschreven staat. Dit houdt in dat Stichting RANOO nu reanimatiepartner is van de Hartstichting. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van de faciliteiten van die Hartstichting zoals les- en instructiemateriaal. Ook kunnen cursisten nog steeds in het bezit komen van het officiële reanimatiediploma uitgegeven door de Nederlandse Hartstichting.

De Stichting RANOO heeft zich tot doel gesteld om kwalitatief goede lessen te verzorgen om zoveel mogelijk personen op te leiden in het levensreddend handelen. Wij zijn een instelling zonder winstoogmerk en hergebruiken onze inkomsten voor het instant houden of verbeteren van dat onderwijs. Wij geven geen EHBO-cursussen maar richten ons op korte en compacte cursussen reanimatie en dus levensreddend handelen.
alle antwoorden op uw vragen over de stichting Ranoo vind u hier.

 

EHBO Gramsbergen

Ook bij de EHBO vereniging Gramsbergen kunt u een reanimatiecursus volgen. Informatie hier over vind u hier.