Nieuwsbrief

 

Ook voor HartveiligHardenberg was 2021 weer een bijzonder jaar. Zo hebben we voor het tweede jaar op rij geen bijeenkomst kunnen organiseren voor coördinatoren, toezichthouders en hulpverleners. We ervaren dat als een gemis. Contact met de mensen in het veld vinden we erg belangrijk.
Of we het komende jaar in het voorjaar een bijeenkomst kunnen organiseren is nog maar zeer de vraag. Als het even kan doen we dat natuurlijk. We houden jullie op de hoogte!

 

Bestuursleden gezocht

 Het bestuur van HartveiligHardenberg bestaat op dit moment uit 4 personen. Dat is te weinig. We zijn daarom naarstig op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen. We zijn vooral op zoek naar iemand die de communicatie voor de stichting wil doen. Dat houdt in: nieuwsbrieven maken, website bijhouden en de sociale media zoals facebook en Twitter bedienen. Ook zijn we op zoek naar iemand die de contacten met de hulpverleners wil opzetten en onderhouden. Verder zoeken we ook mensen die gewoon als bestuurslid willen meedenken over het besturen van de stichting. Heb je interesse neem dan contact op met onze voorzitter via voorzitter@hartveilighardenberg.nl

 

Vervanging van AED’s

In 2018 zijn we begonnen met het vervangen van de eerste AED’s die 10 jaar oud waren. Hier kun je nog eens nalezen waarom dit zo belangrijk is. Het vervangingstraject verloopt best moeizaam. Het valt niet altijd mee om de eigenaren van de te vervangen AED’s te achterhalen. Ook zijn niet altijd de financiën voor handen om zo’n investering te doen. Op dit moment zijn er nog zo’n 16 AED’s die dit jaar vervangen hadden moeten worden maar waar nog geen duidelijkheid over is. Daar komen volgend jaar nog ongeveer 17 AED’s bij. De komende jaren loopt dat nog verder op. Het goeie nieuws is dat we al 28 AED’s hebben vervangen.
Heb je vragen hierover, ben je toezichthouder van een AED die 10 jaar of meer oud is, of ben je coördinator in een buurt met een oude AED, neem dan vooral contact met ons op en help ons eigenaren op te sporen. We willen geen gaten in ons AED-netwerk! We zijn altijd bereid om mee te denken over oplossingen. info@hartveiligHardenberg.nl of bellen met 0523-745250.

 

Feitjes
Op dit moment hangen er zo rond de 60 nieuwe PhysioControl CR2 AED’s in onze gemeente die via de stichting zijn aangeschaft. Het totale aantal AED’s die onder beheer van HartveiligHardenberg vallen zit zo rond de 130. Het totaal aantal AED’s in de gemeente Hardenberg die zijn aangemeld in hartslagNu is 165. Ook zijn er in onze gemeente 1481 vrijwilligers als hulpverlener aangemeld in HartslagNu.

 

Subsidiebedrag verhoogd

De gemeente Hardenberg heeft toegezegd de subsidie op een AED die relevant is voor het netwerk te willen verhogen. Deze subsidie is nu 50% van het totaalbedrag inclusief het onderhoudscontract. Voor meer informatie hierover kun je mailen naar: info@hartveiligHardenberg.nl of bellen met 0523745250

.

 

Coronavirus: richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie

Alle informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over corona en reanimeren kun je vinden op de website van de Nederlandse Reanimatieraad.

 

 

 

 

 

Reanimatielessen weer gestaakt

Stichting RANOO verzorgt reanimatiecursussen met als doel zoveel mogelijk mensen in het Vechtdalgebied en de nabije omgeving te leren hoe zij kunnen reanimeren. Helaas hebben ze op basis van de covid besmettingen weer moeten besluiten de lessen stil te leggen. Cursisten die zich al hebben ingeschreven krijgen persoonlijk bericht. Als de lessen weer opstarten zullen de opgegeven cursisten via de mail bericht krijgen. Meer informatie via info@reanimatiehardenberg.nl of kijk op de site www.reanimatiehardenberg.nl

 

Nieuwsbrief

 

Mocht u geen nieuwsbrief meer willen ontvangen, zou u dan willen mailen naar hartveilig@destuw.nl.

 

 

Wij wensen iedereen een gezond en hartveilig 2022.

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting HartveiligHardenberg