Donderdag 12 december en vrijdag 13 december zijn er drie nieuwe AED’s afgeleverd en geplaatst in de gemeente Hardenberg.

Donderdagavond in Mariënberg is er een AED geplaatst bij de gereformeerde kerk, en vrijdagmorgen heeft Stichting Hartveilig Hardenberg een AED officieel over gedragen aan de bewoners en bedrijven aan de Hof van Pepijn. De AED hangt parkeerterrein van Hof van Pepijn op nummer 11 aan de achterkant en is openbaar toegankelijk. Deze AED is bekostigd door de heer D. Dvortsin (Orthodontie praktijk Hardenberg); Vereniging van eigenaren Hof van Pepijn (de heer Jan Veltkamp); Dijkhuis beheer b.v. (de heer. E. Dijkhuis/Eberhardt) en Stichting Baalderborg (Ank Veenstra). De derde AED is bekostigd door een aantal bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de Hiberoffice aan de Molensteen 5 in Hardenberg. Onder andere door Stichting Baalderborg (afdeling P&O) en Dijkhuis beheer b.v. (de heer Eberhardt Dijkhuis). Daar is deze AED ook geplaatst.

Stichting HartveiligHardenberg
Bij de officiële overdracht aan de hof van Pepijn merkte voorzitter Stichting HartveiligHardenberg Jan Nieuwenhuis op: “Dit is precies waar Stichting HartveiligHardenberg voor staat. Een mooie vorm van sociale betrokkenheid van burgers en bedrijven met hun leefomgeving, gesteund door de overheid, in dit geval de gemeente Hardenberg. De geplaatste AED’s zijn gesubsidieerd door de gemeente in de vorm van een bijdrage die HartveiligHardenberg levert en het ontzorgen van de eigenaren door HartveiligHardenberg. Dit houdt in dat HvH het contractbeheer voor het tienjarig onderhoudscontract en de verzekering doet. Daarnaast zorgt HartveiligHardenberg dat de AED’s aangemeld zijn en blijven bij het landelijke meldsysteem van HartslagNu, zodat bij een 112 melding voor een reanimatie ook de dichtstbijzijnde AED’s mee gealarmeerd worden”.

 

 

Meld je aan als hulpverlener 
Wel doet Jan Nieuwenhuis een dringend beroep op de bewoners en werknemers van de bedrijven die een reanimatiecertificaat hebben, zich als hulpverlener aan te meden bij HartslagNu.